29 Aralık 2013 Pazar

Mali şubedeki hard diskler çalındı mı?



İstanbul’da yürütülen ve aralarında 3 bakanın oğlunun da şüpheli olarak yer aldığı yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili skandal bir iddia ortaya atıldı. Mali Şube Müdürlüğü'nde bilgisayar hard disklerinin çalındığı iddia edildi...

İddiaya göre, sorguların yapıldığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube’deki bilgisayarların hard disklerinin bir kısmı çalınırken bir kısmı ise silindi. Ancak bilgisayarlardaki verilerin yedek olduğu, soruşturmaya ilişkin asıl verilerin ise savcı Zekeriya Öz’ün talimatıyla adli emanette tutulduğu belirtildi.

Verilerin aslı savcılıkta

3 bakanın istifasına yol açan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda şüphelilerin sorgularının yapıldığı Mali Şube Müdürlüğü’nde bilgisayar hard disklerinin çalındığı iddia edildi. Edinilen bilgiye göre, soruşturmaya ilişkin çok gizli bilgi ve belgeler ile şüpheli ifadelerinin bulunduğu hard disklerin bir kısmı, bilgisayarlardan sökülerek çalınırken, bir kısmının da hafızası, geri dönüştürülemeyecek biçimde silindi.
Bilgisayarlardaki verilerin, yedek veri olduğu, asıllarının ise adli emanette tutulduğu belirtiliyor. Hard disklerin, soruşturmanın içeriğini öğrenmek isteyen kişi yada kişilerce çalındığı düşünülüyor. Olay üzerine soruşturma başlatıldığı, verilerin asıllarının ise savcılıkça adli emanette saklandığı ifade ediliyor.

Tutanak tutmuştu.
Soruşturmanın başındaki Başsavcı Zekeriya Öz, şüphelilerin gözaltında olduğu esnada, emniyete giderek, bakan çocuklarının da aralarında bulunduğu şüphelilere sorulacak soruların mühürlü bir örneğini alarak, tutanak tutmuştu.

DENİZ FENERİ GİBİ…
Almanya bağlantılı Deniz Feneri e.V soruşturmasında da, şüphelilerin iş yerlerinde yapılacak aramayı önceden haber alarak, bilgisayarlardaki gayrı resmi muhasebe kayıtlarını sildikleri ortaya çıkmıştı. Şüphelilere, arama kararını önceden haber veren köstebeğin Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın koruma müdürü Ali Karabağ ile Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz olduğu iddia edilmişti. İfadelerine başvurulan Karabağ ve Korkmaz haklarındaki suçlamaları reddederken, soruşturmaya atanan yeni savcılar olayla ilgili takipsizlik kararı vermişti. Kararda, “savunmaların aksinin ispatlanamadığı, Karabağ ve Veli Korkmaz’ın aramaları haber verdiği şüphesi oluşmuş ise de bu şüphenin kamu davası açmak için yeterli olmadığı, şüpheliler Korkmaz ve Karabağ’ın suç örgütü kurduklarına ve soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiklerine dair haklarında kamu davası açmaya yeterli şüphe uyandıracak delil bulunmadığı anlaşılmıştır” denilmişti.

http://sozcu.com.tr/2013/gundem/mali-subedeki-harddiskler-calindi-mi-430654/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder