29 Aralık 2013 Pazar

CHP’li Sezgin Tanrıkulu iddiaları Meclis gündemine taşıdı. "2 milyon gönder Süleyman"

CHP’li Sezgin Tanrıkulu iddiaları Meclis gündemine taşıdı. "2 milyon gönder Süleyman"

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan’a, “Hükümete yakın bir gazete yöneticisinin ‘Maaşları ödeyemiyorum. Oradan 2 milyon lira gönder’ diyerek Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan’dan para göndermesini istediği iddiası doğru mudur?” diye sordu.
Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Soruşturma sürecinde yapılan teknik takipte, hükümete yakın olarak bilinen bazı medya kuruluşu yöneticilerinin, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan’dan “nakit desteği” istedikleri iddiasını Meclis gündemine taşıdı. Basına yansıyan iddiaya göre Aslan’ın, “Burası halka açık şirket. Açıklayamayacağım kaynak transferleri yapamam” dediğini ve bunun üzerine medya yöneticisinin, “Bir şey olmaz. Ben reklam faturası keser gönderirim sana” cevabını verdiğini belirten Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan’dan şu soruların yanıtını istedi:
“Hükümete yakın bir gazete yöneticisinin ‘Maaşları ödeyemiyorum. Oradan 2 Milyon TL gönder’ diyerek Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan’dan para göndermesini istediği iddiası doğru mudur?
İddia doğruysa, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan’dan 2 Milyon TL yollamasını isteyen gazete yöneticisi kimdir?
 Gazete yöneticisinin isteği, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan tarafından yerine getirilerek 2 Milyon TL veya dolar veya Euro tutarındaki para gazete yöneticisine gönderilmiş midir? Para gönderildiyse eğer hangi tarihte, kime ve nasıl ödenmiştir?
 1 Ocak 2004–30 Aralık 2013 tarihleri arasındaki dönemde Halkbank, verdiği reklam ve ilanlar için hangi gazetelerle, dergilere, televizyonlar ve radyolara toplam ne kadar ödeme yapmıştır?
 Tüm ödemeler Bankacılık Mevzuatlarına uygun olarak yapılmış mıdır? Tüm ödemeler muhasebe kayıtlarına yasal mevzuatlara uygun biçimde kaydedilmiş midir?
 Halkbank’tan AKP’ye yakın olarak bilinen gazetelerin patronları ve yöneticilerine para transferleri gerçekleştirilmiş midir? Savcılık bu konuda bir inceleme yapmış mıdır ya da yapacak mıdır?”

(ANKA)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder